Niewiele ciast tak silnie buduje skojarzenia z domowym ciepłem i świętami, jak makowiec. Jego wyjątkowy smak jest nierozerwalnie związany z najważniejszymi momentami spędzanymi z najbliższymi przy jednym stole. Ze szczególną starannością podchodzimy do jego wypieku, z uwagą przestrzegając wskazań pielęgnowanej od lat receptury. W Krakowie Cukiernia Wilk dba o to, by ten tradycyjny, wychodzący spod naszych rąk smakołyk – zachował najwyższą jakość i autentyczność.
Wierzymy, że sercem udanego wypieku jest jego nadzienie – musi być obfite, gęste i odpowiednio słodkie. Dobry makowiec z naszej cukierni to gwarancja najwyższej jakości maku, który wcześniej jest przez nas starannie mielony i parzony, aby wydobyć pełnię jego aromatu. Używamy najlepszego miodu i starannie dobranych bakalii, by osiągnąć perfekcyjną równowagę smaku. Przygotowujemy go ręcznie, pilnując subtelnie wilgotnej, delikatnej struktury ciasta. Wychodzimy naprzeciw indywidualnym potrzebom, dlatego można go u nas zamówić w odpowiednim rozmiarze na każde spotkanie i każdą uroczystość, by mieć pewność, że zagości na domowym stole na przykład na święta.
Szukasz deseru idealnego na wigilijną kolację, a może po prostu pragniesz przypomnieć sobie smak dzieciństwa? Nasz makowiec będzie trafnym wyborem! Wyręczymy Cię w pieczeniu, dostarczając gotowy przysmak na stół. Makowiec to fragment rodzimej tożsamości kulinarnej, którą Cukiernia Wilk buduje w Krakowie od lat. Każdy nasz wypiek to świadectwo naszej dbałości o detale i wierności pierwotnym, najlepszym przepisom. Dążymy do tego, by nasze ciasta były ozdobą każdego stołu. Zapraszamy do spróbowania wyjątkowego smaku naszych makowców!